Sunday, January 9, 2011

Паниран карфиол с Пармежан / Панирани зеленчукови шишчета

Паниран карфиол с пармежан



4 порции

1 кг карфиол, начупен на розички
3-4 яйца
½  чаена чаша бяло брашно
⅓ чаена чаша вода
⅓ чаена чаша Пармежан
сол, черен пипер, риган
растително олио за пържене
лимон за гарнитура


Начупете карфиола на “розички” и сварете в подсолена вода за 4-5 минути, не повече.
Изцедете от водата.

Смес за паниране

Разбийте яйцата с телена бъркалка, добавете водата, брашното, Пармежан и подправките.Разбъркайте. Сместа трябва да наподобява гъста каша.
Загрейте олио в дълбок съд за пържене.
Потапяйте всяка розичка изцяло в сместа за паниране и пържете до златисто.
Постарайте се всяка страна да бъде изпържена.

След като извадите от олиото оцедете излишната мазнина въху салфетка.Подредете в чиния и поръсете с прясно млян черен пипер, риган и Пармежан. Сервирайте горещи с резани лимон. Идеална компания за този вид ордьовър или гарнитура е бялото вино –Гевурц-Траминер или Сувиньон Блан, изборът е ваш.

Панирани зеленчукови шишчета

По същата технология можете да приготвите и зеленчукови панирани шишчета.Подходящи зеленуци са броколи, карфиол, моркови, гъби, чушка, малки лукчета, аспарагус, брюкселско зеле. Първо бланширане, след това добро оцеждане от водата, панировка и пържене. И не забравяйте да изстудите добре бялото вино!:)
Наздраве!:)

No comments:

Post a Comment