Sunday, February 6, 2011

Крем супа от аспержи и бекон


връзка  аспержи -около 400 грама
100 грама пушен бекон
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
500 мл прясно мляко
3-4 супени лъжици царевично нишесте
сол и черен пипер



Запържете бекона, лука и чесъна до златисто.Почистете и обелете аспарагуса. Нарежете на дребно, можете да запазите връхчетата цели, т.е. да не ги пасирате. Пасирайте в блендер  обелените дръжки и добавете към бекона, лука и чесъна. Запържете за 2-3 минути. Налейте прясното мляко и разтвореното нишесте. Оставете да заври, разбърквайте докато се сгъсти. Добавете връхчетата аспарагус към края на готвенето. Ако предпочитате по-гъста крем супа добавете още малко нишесте. Супата трябва да къкри  не повече от десет минути.

No comments:

Post a Comment