Monday, September 5, 2011

Касапско сирене


Касапското сирене е популярна апетитка в Родопите и идеално мезе за червено вино. Основните съставки са извара, зелен лук и сух червен пипер. Ако у дома остане прясно мляко, след като вече сме заквасили кисело такова, обикновено го правя на извара. За да се направи извара, прясното мляко се завира и му се слагат 2-3 с.л. оцет (аз ползвам ябълков), за да се пресече, след което се прецежда с гевгир.

Продукти за Касапско сирене

200 гр извара
3 с.л. олио
1 с.л. майонеза
1 с.л. кисело мляко
връзка зелен лук
1 с.л. млян червен пипер
щипка млян кимион
щипка млян черен пипер
сол
(понякога слагам и натрошено сирене)

4 comments:

  1. Браво,Светлеее:)Чудесна рецепта!

    ReplyDelete
  2. Мммм - много вкусно звучи! Опитвала съм нещо подобно, но не знаех как точно се приготвя. Благодаря за рецептата! Хубава вечер!

    ReplyDelete
  3. Това звучи страхотно, и от мен имаш едно голямо браво :)))))))))))))))))))

    ReplyDelete
  4. Благодаря, момичета! Аз само "предавам нататък", толкова вкусни апетитки и разядки има от различни краища на България. :) Хубава седмица ви пожелавам!

    ReplyDelete