Sunday, November 27, 2011

Жабешки бутчета върху нудъли с къри и пържено яйце/ frog legs recipe deep fry breaded


Една разходка до китайския квартал ме вдъхнови за малко пиршество е едно изключение от предвидената диета, а именно жабешки бутчета.




 Аз лично много ги харесвам панирани. Панировката е лесна: осоляват се  и се отупват първо в брашно, след това в яйце и накрая пак в брашно. Пържат се 180°С олио до златисто, приблизително 8 минути. Ползвах фритюрник. По този начин месото им остава става крехко и сочно, наподобява риба.
Спретнах набързо суши с пушена, маринована в сладко-кисел сос змиорка. Ако забелязвате между парчетата змиорка има и риба, това е маринована сьомга, за която ще дам рецепта в близките дни.



Продукти за нудъли с къри и пържено яйце:

Китайски жълти, пшенични нудъли, тънки
30 мл. растително олио
3-4 капки сусамово олио
2 скилидки чесън
1 ч.л. къри
1 ч.л. сухо чили
4-5 гъби
2 чйца
5-6 стръка зелен лук


Нудълите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се.
В дълбок тиган или уок се налива олиото и се задушават чесъна и гъбите.
Добавя се къри на прах и се разбърква, след което в тигана се изсипват сварените нудъли и се чупят две яйца. Разбърква се, за да може яйцата да се запържат  на едри “парцали”. Дърпа се от огъня и се добавя нарязания на ситно зелен лук. Обърква се отново.






2 comments:

  1. Ах как ме привличат тези бутчета :))
    Тук не знам дали продават... дръпвам си едно от твоите :)

    ReplyDelete
  2. Вземай, вземай, Пепи-има още! Винаги си добре дошла на трапезата! :))))) И аз като ги гледам ми се ще да пална колата и да пак да се разходя до китайския квартал:))))))))
    Хубава седмица ти желая, Пепи!

    ReplyDelete