Wednesday, February 1, 2012

Каварма с ярешко и свинско месо / kavarma


400 гр ярешко месо от плешка, без кости
200 гр свинско месо, бут
1 стрък праз
1 глава кромид лук
300 мл домати, консерва
2 с.л. доматено пюре
30 мл олио
50 мл червено вино
1 червена пиперка
2 с.л. сладък червен пиер
лют червен пипер на вкус
1 с.л. чубрица
1 ч.л. счукани семена кимион
сол и черен пипер
 1 ½ ч.ч. вода

Месото се нарязва на едри кубчета. Зеленчуците също се нарязват на едро и всичко зе задушава в мазнината, като се разбърква. Добавят се подправките, доматите и доматеното пюре, виното. Всичко се изсипва в гювеч (огнеупорен съд), похлупва се с капак или алуминиево фолио и се пече 230°С най-малко  1.30 h до 2 часа.


No comments:

Post a Comment