Tuesday, August 14, 2012

Cherrystone clams -Кламс с масло и балсамиков винегрет



Тези гигантски кламс, наречени “черистон” могат да се сервират и сурови, но ще ви трябва много груба сила, докато успеете да ги отворите, може би затова и ностя костеливото си име. Аз предпочетох да се справя със задачата по-деликатно и ги подложих на бавно задушаване под капак (30 мл вода). Не след дълго обаче, черупките им се открехнаха и това ми бе достатъчно за да промуша тънкото острие на ножа си и прережа здравият мускул, който ги държеше сключени. От там насетне бе лесно: разтопено краве масло, една идея счукан чесън, фино накълцан пресен босилек, редузиран балсамиков винегрет, зелен лук и доматчета, сервирани с препечен хляб-чудесен ордьовър с вкуса на Средиземноморието!

No comments:

Post a Comment