Monday, July 22, 2013

Гриловани Скалопини Сен-Жак, овче сирене и доматки (салата) /Scallops with Tomatoes and Feta (salad)



    


·      12 бр скалопини Сен-Жак
·      десетина доматки „Чери”, разрязани на половина
·      Букет зелени подправки (магданоз, риган, босилек)
·      60 гр овче сирене
·      Връзка зелен лук
·      Лимонов сок

 Мариноване на скалопините –червен пипер, сол, кимион, сух риган, чесън, 1 с.л. олио. Скалопините се гриловат докато променят цвета си и се смесват с нарязаните на дребно зелени подправки. Смесват се с доматчетата и се подправят на вкус, след което се гарнират с натрошено сирене.
Комбинирани с говежди стек са чудесен летен "Surf and Turf".
 
 

No comments:

Post a Comment