Monday, February 10, 2014

Рибни Енчиладас





 

Енчилада (исп. мн.ч.  enchiladas) са мексиканско традиционно ястие приготвено от  царевични или пшеничени, плоски питки с повит в тях пълнеж и след това запечени на фурна. Мляко или сметана се налива върху и около питките, а отгоре задължително се ръсят с меко и лесно топящо се сирене. Пълнежът може да варира според личните предпочитания. Удобни са за дните, когато не знаете точно какво ви  се готви, а и имате множество продукти за обиране или „изчистване” от хладилника, включително и сухи  питки- тортии (tortillas).

Моите енчилади бяха пълни с пържена бяла риба (обезкостено месо), Моцарела и Монтерей Джак, зелен  и кромид лук, домат и подправки (кимион, кориандър, риган, силантро, червен пипер, лют червен пипер). Важното е всички продукти за плънката да са обработени предварително, дали ще са задушени зеленчуци или вече сготвено месо.  Запекох на фурна с течна сметана и настъргани сирена. Наздраве!

No comments:

Post a Comment