Saturday, June 14, 2014

Сладко от Праскови (Два Вида)


Прасковено сладко с Лавандула
 &
Прасковено сладко с Халапеньо




 
Сладкото от праскови е едно от тези, които предпочитам да хапвам в комбинация с бяло пилешко месо, особено добре подхожда на Пармезанови пилешки флейки, затова тази година направих няколко бурканчета, две от които обаче отделих за колекцията си „Необикновени сладка”. Към първия вариант добавих лавандулови листенца и цветчета, а към втория вид люто чушле (халапеньо). Лавандулата, както и нарязаното на кръгчета и почистено от семките халапеньо се добавят в последните една-две минути от  варенето на сладкото. Количеството им зависи от Вас. Два цвята от лавандула са достатъчни за бурканче 125 гр. или половин люто чушле за същия обем бурканче, като сковилите имат отношение към личните предпочитания. Божествен аромат и вкус и при двата варианта!

Забележка: Прасковите трябва да са обелени и нарязани на дребно.

 
 

No comments:

Post a Comment